Європейська практика цифровізації бізнесу у контексті сталої Індустрії 4.0

Заняття на тему «Можливості використання соціальних мереж для бізнесу у Європейському просторі»

У понеділок, 1 травня 2023 року, в рамках міжнародного проєкту “Європейська практика діджиталізації бізнесу у контексті сталої Індустрії 4.0” та Smart Manufacturing Innovation, Learning-labs, and Entrepreneurship (SMILE), ми провели чергове заняття на тему: “Можливості використання соціальних мереж для бізнесу у Європейському просторі”.

Лекторами даного заняття були д.е.н., професор кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг ТНТУ Лілія Мельник та д.е.н., професор кафедри комп’ютерних наук ТНТУ Ірина Струтинська.

Учасниками були студенти магістри спеціальностей 122 «Комп’ютерні науки», 124 «Системний аналіз», 126 «Інформаційні системи та технології».

Під час заняття ми обговорили сучасні тенденції розвитку соціальних мереж у світі, ЄС та Україні, а також їх переваги для бізнесу. Ми розглянули різні аспекти використання соціальних медіа як для особистого життя, так і для бізнес-структур.

Окремою темою обговорення стали тренди використання цифрових технологій у соціальних медіа, зокрема діпфейки, штучний інтелект та машинне навчання (AI&ML).

Ми спробували дізнатися «Хто ми?» та “Що про нас знають соціальні мережі” використовуючи інструменти інтерактивних симуляцій.

Акцентували увагу на перевагах використання Штучного Інтелекту (Open АІ (ChatGPT та DALL-E)) бізнесом, як асистента у вирішенні диверсифікованих бізнес завдань. Також спробували сформувати виклики, які стоять перед людьми та бізнесом у контексті розвитку соціальних мереж, Штучного Інтелекту (АІ), та ін.

Ми вдячні студентам за їх активну участь у занятті та цінні коментарі та рекомендації, які вони внесли до дискусії. Ми сподіваємось, що заняття було корисним для всіх учасників і допоможе їм зрозуміти більше про можливості використання соціальних мереж для бізнесу у вітчизняному та Європейському просторі.

Працюємо та зростаємо разом!